Grebalice u New Jerseyu

Danas ćemo napraviti mali pregled grebalica kakve možete kupiti u Americi, točnije, u državi New Jersey. Naći ćete te grebalice ako potražite na Googleu “nj lottery scratch offs“, a dobici su vrlo interesantni. Usporedit ćemo koeficijente i dobitke s grebalicama kakve možete kupiti u Hrvatskoj Lutriji. Da vidimo koje su bolje!

Cijena grebalica

U New Jerseyu se cijene kreću od $1 do $30 (tu su i grebalice od $2, $3, $5, $10, $20 i $25), a nagrade su u pravilu proporcionalne dobicima. U Hrvatskoj se srećke dijele u četiri kategorije – eSrećke koje se igraju online i kojih ima oko 80 tipova, te vrlo mali broj srećaka koje se mogu kupiti na prodajnim mjestima Hrvatske Lutrije i koje se dijele u kategorije instant, ekspres i prigodne grebalice.

Nagrade su u Hrvatskoj Lutriji poprilično niske, recimo 10.000x vaš ulog po srećki. S obzirom da šansa za osvajanje glavnog dobitka nije 1/10.000 nego puno manja, upitno je koliko je isplativo redovito igrati ove srećke. Uglavnom ćete uzeti jednu srećku usput i okušati svoju sreću pa možda nekad i dobijete. eSrećke su daleko najbrojnije i na njima možete birati hoćete li igrati za manji ili veći ulog, a dobitak raste proporcionalno ulogu. S obzirom da je tome tako, ne isplati se dizati ulog, bolje je odigrati 10 srećki po 5 kn za dobitak od 50.000 kn nego dvije srećke po 25 kn za dobitak od 250.000 kn.

New Jersey grebalice

U New Jerseyu za $1 možete dobiti samo srećke koje vam mogu donijeti džeparac, jer su nagrade od $500 do $2000. Vrlo neisplativo u teoriji, ali šanse za dobitak su dosta velike jer ima jako puno tih jackpotova (čak i preko 60), a ne samo jedan. Također, u svakom trenutku možete vidjeti koliko je nagrada ostalo pa prema tome možete procijeniti hoćete li igrati ili ne. Ako se ikad nađete u New Jerseyu, naravno.

Za $2 su top nagrade između $20.000 i $30.000, dakle, isti odnos 1:10.000 kao i u Hrvatskoj Lutriji. Za $3 je slična priča, s tim da tu već imamo vrlo zanimljive Win For Life srećke koje vam mogu donijeti 5 tisuća dolara svaki mjesec do kraja života. To su vjerojatno i najbolje grebalice koje postoje u New Jerseyu, jer za relativno malu investiciju možete dobiti i nekoliko milijuna dolara tijekom svog života.

U cjenovnom rangu od $5 i više ima nekoliko srećaka koje mogu donijeti pojedinačnu nagradu od 5 milijuna dolara ili više, ali i jako puno onih koje su jednostavno neisplative jer za investiciju od $5 po listiću možete dobiti $200,000. Uvijek treba dobro procijeniti kakvi su izgledi da dobijete, što zapravo dobivate, a treba pogledati i ostale nagrade osim jackpota jer često upravo one donose najveću vrijednost. Ne želite igrati grebalicu koja daje samo dobar jackpot, nego i dobar dobitak ako imate malo manje sreće.

Treba naglasiti da su sve grebalice takve da ponuđaču igre donose vrlo dobar profit, ali ima boljih i lošijih. Zato ova mala edukacija o grebalicama u New Jerseyu i usporedba s grebalicama u Hrvatskoj Lutriji, tek toliko da se naučite proučavati popis nagrada, broj nagrada, broj grebalica u opticaju – i općenito procijeniti isplati li vam se igrati ili ne. U slučaju Hrvatske Lutrije svakako preporučamo eSrećke, koje su, izgleda, skoro u potpunosti zamijenile papirnate grebalice.

Sretno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *