Jack and the beanstalk

Kategorije

Meta

Varijacija u kockanju i klađenju

U ovom članku ćemo se pozabaviti varijacijom, odnosno učestalošću pogodaka i tome kako se ona mijenja kada imamo informacije koje nam pomažu predvidjeti ishod. Ako pretražujete internet za ključne riječi kao što su betting tips and predictions naći ćete puno različitih web stranica, na kojima su informacije različite po kvaliteti. Ako pretpostavimo da imate dobar izvor informacija, moći ćete ostvariti određenu prednost nad kladionicom odnosno nad ponuđenim koeficijentom. Manje ćete prognoza promašivati, a više pogađati, što će smanjiti šansu da ćete ući u dugi negativni niz gubitaka.

Usporedba s kockanjem

Kad govorimo o kockanju, govorimo uvijek o nasumičnim izborima, osim u situacijama kada je vjerojatnost moguće prikazati, kao što je slučaj u nekim slot igrama u kojima igrač ima utjecaj na ishod kao npr. Microgamingov Castle Builder slot. Blackjack također spada u igru vještine, kao i poker, naravno, a rulet i ostale slične igre koje se oslanjaju na nasumični odabir su čiste igre na sreću. U ruletu je moguće imati jako dugi niz promašaja čak i na okladu crveno/crno, makar je šansa 48.6%-48.6% za ta dva ishoda. Mnogi igrači ne očekuju da je moguće izgubiti više od 3-4 vrtnje zaredom pa se iznenade, ali sasvim je realno očekivati da će nasumični događaj imati veliku varijaciju. Od 1000 vrtnji, vjerojatno će loptica sletiti na nulu oko 28 puta, na crveno oko 486 puta, i na crno oko 486 puta, makar su i s ovim brojem ponavljanja moguće velike varijacije. Na manjem uzorku, od desetak vrtnji, moguće je svašta.

Smanjenje koeficijenta

Samim smanjenjem koeficijenta ćemo smanjiti varijaciju, jer će broj povoljnih ishoda za nas biti veći, i time će manje vjerojatan biti dugi gubitnički niz. Čak i da jednako profitiramo na 1000 vrtnji ruleta na koeficijent 2:1, i na klađenju na nogomet sa 1000 oklada na koeficijent 1.50, recimo da zaradimo 200 eura i na jednom i na drugom, šansa za dugi gubitnički niz je puno manja u ovom drugom slučaju. To je zato što je povećana vjerojatnost pozitivnog ishoda svake oklade, a šansa za gubitnički niz je umnožak svih šansi za promašaj. Pogledajmo konkretno kolika je šansa da 5 vrtnji na ruletu zaredom završe nepovoljno po nas uz koeficijent 2:1, i da 5 utakmica zaredom promašimo okladu na nogomet s koeficijentom 1.50.

Za okladu crveno/crno na ruletu je šansa 48.6%, odnosno 0.486. Šansa za promašaj je 0.514. Umnožimo li tu šansu pet puta, 0.514 x 0.514 x 0.514 x 0.514 x 0.514, dobijemo 0.036 odnosno 3.60%. Dakle, šansa da ćemo imati gubitnički niz od 5 vrtnji na okladi na crveno/crno na ruletu je dosta velika, 3.60%.

Za okladu na nogomet na koeficijent 1.50 je vjerojatnost pogotka oko 62% zbog profitne margine kladionice, inače bi matematička šansa trebala biti 66.67%. Vjerojatnost promašaja je 38% odnosno 0.38. Ako pomnožimo to pet puta, 0.38 x 0.38 x 0.38 x 0.38 x 0.38, dobit ćemo 0.008, što je 0.80%. Dakle, šansa da promašimo pet oklada zaredom na nogomet je četiri i pol puta manja nego na okladu na ruletu. I zato će se dugi gubitnički nizovi pojavljivati puno rjeđe.

Povećanje šanse

Šansu za dobitak nije uvijek moguće izraziti koeficijentom. Koeficijent odnosno šansa su istiniti samo u čistim igrama na sreću, dok je u onim ishodima koji nisu nasumični moguće dobiti prednost time da imamo dodatne informacije o tome koji je ishod vjerojatniji. Recimo, moguće je u nogometu odigrati okladu na koeficijent 1.50, i unatoč profitnoj margini kladionice – koja nudi niži koeficijent od realnog – imati dodatna saznanja koja dižu vjerojatnost povoljnog ishoda i preko 70%. Onaj igrač koji bi konstantno uspijevao imati ovakvu prednost bi dugoročno dobivao i bio bi u profitu nad kladionicom.

Stanje online tržišta u Sloveniji

Dosad smo pokrili nekoliko država u našem pregledu regulatornih pravila što se tiče online kockanja i klađenja, pa pogledajmo kakva je situacija u susjednoj Sloveniji. Ovdje možete pročitati stanje tržišta, a ako samo želite posjetiti provjereno dobre kladionice i casina, kliknite na Stave-online.com.

Trenutno, Slovenija je sivo područje što se tiče online kockanja i klađenja, jer je zakonski omogućeno samo da kompanije u kojima je država većinski vlasnik mogu nuditi online igre na sreću slovenskim građanima. Zbog ovoga, neke strane kladionice i casina su donijele odluku da ne nastupaju na ovom tržištu, dok velika većina i dalje nudi usluge Slovencima, zato što država ionako ne radi aktivno na provođenju ovog zakona, odnosno neće učiniti ništa ako netko nudi online kockanje Slovencima.

Pokušaj zabrane 2006.

2006. godine, Slovenija je pokušala zabraniti pristup nekolicini online casina, ali to nikad ne može uroditi plodom jer je gotovo nemoguće zabraniti ljudima da se klade. Problem je tehničke prirode, jer onaj tko pokušava zabraniti pristup nekoj web stranici s nekog teritorija mora imati ogromne tehnološke mogućnosti da bi stvarno uspio u zabrani. Nijedna država dosad nije uspjela s ovakvim zabranama, a način na koji se zabrana može provesti je pravna zabrana, kakvu Slovenija trenutno nema i ne provodi.

Upozorenje Europske Unije 2012.

2012. godine, Europska Komisija je uputila upozorenje Sloveniji zbog njihovog planiranog novog zakona o online klađenju, koji bi isključivao europske ponuđače i time bi se ostvario državni monopol nad igrama na sreću. Zbog ovog upozorenja o kršenju EU zakona, Slovenija je napravila korak unazad i promijenila nacrt zakona tako da se stranim ponuđačima omogući put do legalnog licenciranja na teritoriju Slovenije. Dakle, novi zakon, kakav god bio, će sigurno biti u skladu sa zakonima EU jer je Slovencima stalo da budu u skladu sa zakonima EU, makar se država bori zadržati svoj monopol nad igrama za sreću. Rješenje još nije na vidiku, makar su se neke stvari izdogađale u 2018.

Priprema novog zakona

Kako sada stvari stoje, klađenje i kockanje u Sloveniji mogu nuditi samo kompanije u kojima je država većinski vlasnik, dok privatni investitori mogu imati maksimalno 49% udjela. Također, samo one kompanije koje su već (na taj način) registrirane za pružanje igara na sreću se nadalje mogu prijaviti za licencu za pružanje online usluga. To znači da kao privatni investitor možete pružati usluge online klađenja ili kockanja jedino ako ste u kompaniji u kojoj je Slovenija većinski vlasnik. To praktički onemogućava ulaz svakom investitoru i svakom stranom operateru, pa će oba pravila vjerojatno nestati u novom zakonu, koji je u pripremi već godinama.

Na proljeće 2018., novi zakon je doživio debakl u parlamentu, nije prošao. Zastupnik Branko Zorman je progurao svoju verziju zakona koja daje mogućnost stranim kladionicama da primaju slovenske igrače, zato da bi slovenski igrači bili obuhvaćeni regulacijom i zaštitom umjesto da igraju u stranim kladionicama bez nadzora. Tu bi se omogućilo da se sve već registrirane kompanije na teritoriju EU mogu prijaviti i za licencu za Sloveniju. Ali, Vlada je odbila zakon, štiteći svoj monopol u biznisu kockanja u Sloveniji.

Ostaje nejasno kako će se vlada postaviti prema ovom problemu, jer s jedne strane u državnom je interesu da zadrži monopol – ili da ga zadrži što duže – dok je u interesu igrača da strani ponuđači igara na sreću budu pod nadzorom. S obzirom da se 80% uplata iz Slovenije odnosi na strane ponuđače, monopol zapravo ni ne postoji, pa bi država vjerojatno više profitirala da dozvoli stranim ponuđačima da nude svoje usluge, ali da im oporezuje profit. Kao i u ostalim državama, odsustvo regulacije ne koristi nikome osim onim prevarantskim operaterima koji koriste priliku i ispod radara se pojavljuju na tržištu.

Kanada: najliberalnije kockanje

Našu seriju pregleda situacije po državama svijeta što se tiče legalnosti online kockanja nastavljamo s Kanadom. Ni sami Kanađani često nisu sigurni je li kockanje legalno ili nije, je li poker legalan ili nije, pa pretražuju pojmove kao npr. legal Canadian poker sites ne razumijevajući da je “legal” redundantno jer je poker legalan.

Zašto onda Kanađani sumnjaju u legalnost online kockanja, klađenja i pokera? Razlog je jednostavan. Ne postoji nikakva regulativa u Kanadi što se tiče online kockanja, što onda neke kompanije tjera da pomisle da se radi o jednoj od država koje spadaju u “sivu zonu” koja je niti zabranila niti eksplicitno dozvolila online kockanje. Ali istina je upravo suprotna – u Kanadi nema regulative jer im jednostavno nije potrebna. Ne misle se miješati u online kockanje. Ladbrokes i Paddy Power, dva poznata britanska branda, su napustili kanadsko tržište bez da imaju ikakav razlog za to i više ne primaju Kanađane kao klijente. To je slučaj pretjeranog opreza koji je izazvan situacijom na drugim velikim tržištima, kao što su Australija ili Sjedinjene Američke Države.

Što je nelegalno?

U principu, u Kanadi je nelegalna samo jedna stvar. Recimo da odlučite
svoj prostor koristiti za organizaciju kockanja ili klađenja, i u tom
prostoru potičete druge da se kockaju ili klade. Za to je predviđena
kazna zatvora do dvije godine. Ako se pak nađete u takvoj prostoriji kao
igrač, to je manji prekršaj za koji će biti izrečena novčana kazna.

To je sve. Nema drugih pojašnjenja nigdje u kanadskom zakonu što se tiče kockanja i klađenja i igranja pokera, bilo offline ili online. Samo morate imati najmanje 19 godina (ili 18 u Manitobi ili Alberti) i možete raditi što god hoćete. Osim organizacije kockanja u vlastitom prostoru.

Oporezivanje dobitaka u Kanadi

Mišljenja se razlikuju o tome je li kanadski pogled na kockanje ispravan
ili preliberalan, ali ako ste igrač onda će vam se ta liberalnost jako
svidjeti kad proučite porezni zakon.

Naime, u Kanadi nema poreza na bilo kakav dobitak na igre na sreću. Kockanje u casinu offline ili online, klađenje, igranje pokera, bingo, grebalice, nacionalna lutrija – poreza nema. Nula. Jasan je stav kanadske vlade (i društva u cjelini) da ako vam se sreća osmijehne, da zaslužujete zadržati cjelokupan dobitak.

Poker je jedna specifična kategorija jer je to zapravo igra vještine, pa se postavlja pitanje je li profesionalni igrač pokera zaposlen (i plaća porez na zaradu) ili se bavi igrom na sreću (pa ne plaća ništa). Jedan sudski presedan se dogodio kad je Peter Radonjic (a tko će drugi nego naš čovjek) dobio sudsku bitku i presuđeno je da kao profesionalni igrač pokera ne mora platiti nikakav porez. Tako da u Kanadi sada ni profesionalni igrači pokera ne plaćaju porez na svoju zaradu, što je daleko najliberalniji pravni okvir na svijetu.

Kanadski zakon je detaljno objašnjen na njihovoj web stranici.

Razlike u odnosu na Hrvatsku

Najočitija razlika između Kanade i Hrvatske je porez, jer u Kanadi nema poreza dok se u Hrvatskoj plaća porez od 10% do 30% ovisno o iznosu dobitka, ali zapravo glavna razlika je u stigmatizaciji kockanja i klađenja. Dok se u Hrvatskoj smatra da je kockanje zlo, u Kanadi je to djelatnost koju slobodno možete raditi čim ste stariji od 19 (ili 18) i nitko vam neće prigovoriti. Radi se o osobnim slobodama, a kod nas se radi o potrebi da se ljudima propisuje što smiju ili ne smiju raditi, u ime općeg čudoređa i poretka.

Trebaju li se kockari kladiti na sport?

Sportsko klađenje je kocka ali također i igra vještine i poznavanja sporta, tako da se velik broj ljudi koji igraju igre na sreću odlučuju za sportsko klađenje jer tu sposobnost igrača ima ulogu u ishodu. Igrači se mogu informirati o utakmicama i kladionicama na portalima kao što je sportskokladenje 24, gdje na jednom mjestu možete naći sve što je potrebno.

Koje su sličnosti i razlike kockanja i klađenja, i zašto su to dva različita svijeta koji se rijetko isprepliću? Kao prvo, kockari uživaju u provociranju sreće i upravo im odgovara baš ta nasumičnost ishoda i to što na njega realno ne mogu utjecati. S druge strane, kladitelji često imaju osjećaj kao da je neki ishod siguran i zapravo ne vjeruju u sreću. Vjeruju jedino u nesreću, kad se njihov željeni ishod ne dogodi.

Moguće je spojiti ova dva svijeta i kao kockar imati vrlo dobru podlogu što se tiče zakona vjerojatnosti i općenitog shvaćanja sreće, a na to nadodati nešto znanja o sportu i o klađenju i uspješno se kladiti. Klađenje se svodi na to hoćete li prihvatiti koeficijent na neku okladu ili ne, a kockar bi mogao bolje znati je li koeficijent dovoljno dobar od prosječnog kladitelja koji “siluje” ishode i igra na ono što želi bez da ga je briga za koeficijent. Klađenje je igra matematike, statistike i vjerojatnosti, makar će kladionice učiniti sve da vas uvjere da je to samo klađenje na sport.

Kockar može imati pogled na klađenje koji je neopterećen samim sportom odnosno uživanjem u gledanju nogometa, i zato može vidjeti samo koeficijente, vjerojatnosti, i statističke pokazatelje koji kažu npr. da 30% utakmica završava neriješenim rezultatom, na što većina kladitelja ne obraća pažnju.

Naravno, i dugogodišnjim kladiteljima je teško predvidjeti ishod makar i jedne jedine utakmice s velikom sigurnošću pa to ne može biti lako ni nekome tko se tek počinje kladiti, ali ono što želimo reći je da nema zapreka da se netko tko kocka prebaci na “kockanje” na sportske događaje. Koeficijenti su dobri, profitna margina kladionice je razumna, i ima sasvim dovoljno sportova i sportskih događaja da se kontinuirano kladimo svaki dan. Dok je teoretski povrat na slotovima uglavnom oko 95%, na kladionicama kao što je Bet365 se teoretski povrat kreće od 92% do 95%, ovisno o tipu oklade.

Gdje početi ako ne znate puno o nogometu? Prvi i najvažniji korak bi bio da shvatite da su u nogometu stvarno moguća sva tri ishoda u skoro svakoj utakmici, što dosta igrača ignorira i isključivo igra na favorite, i tako ćete vidjeti da je tu stvarno puno različitih oklada s odličnim koeficijentima koje se mogu uzeti. Drugi korak bi bio specijalizirati se za jednu ligu (ili neki drugi sport osim nogometa) i pokušati naći vrijednost u okladi na jednog od suparnika. I nakon toga samo nastaviti s takvom igrom, koja bi dugoročno trebala donijeti profit ako su procjene bile točne. Za informacije o nogometu možete koristiti portale kao što su Goal.com ili Whoscored.com, a u tenis krenite sa Tennis.com.

Klađenje može oduzeti puno vremena, ali isplati se ako dobivate! Na svakome je da procijeni isplati li mu se trošiti vrijeme na analiziranje sportskih događaja, odnosno može li dovoljno dobro zaraditi od tog rada. Ako ne, bolje je ne kladiti se.

Najnoviji promo kodovi za Double Bubble!

Danas vam donosimo promotivne kodove za online kockarnice koje vjerojatno dosad niste posjećivali, a nude izvrsne stvari svim igračima. Prvo ćemo spomenuti Virgin games koji vam daje 30 besplatnih spinova za vrlo mali depozit (kliknite na link da vidite uvjete), a radi se, naravno, o velikom Virgin brandu koji je nedavno ušao i na tržište online kockanja. Drugi promo kod je za Jackpotjoy, koji također daje free spinove i jako dobar bonus za online bingo. Ukupno ćete dobiti 60 free spinova, i oni se mogu iskoristiti samo na igri za Double Bubble.

Učlanjenje u oba casina je jednostavno, a depozit možete napraviti debitnim ili kreditnim karticama, ili online novčanicima kao što su Neteller i Skrill, i čak i Paysafecard bonovima koje možete kupiti na skoro svakom kiosku. Nema nikakvih naknada ni za depozit ni za podizanje novca, svi transferi su besplatni i vrlo brzi.

Zašto igrati Double Bubble?

Double Bubble je jedan od najpopularnijih slotova uopće, izdan je 2006. godine od male softverske tvrtke Gamesys. Do današnjeg dana ovom slotu popularnost samo raste, tisuće i tisuće igrača igraju ovu igru svaki dan. Jednostavnost ove igre je nešto s čime se mnogi drugi slotovi ne mogu mjeriti, jer upravo od te lakoće igranja dolazi najveći užitak. Ovo je doista jedna od najboljih slot igara ikad, a to iz dana u dan potvrđuju igrači koji ignoriraju ostale slotove i posjećuju svoj omiljeni casino baš da bi igrali Double Bubble.

To je klasična 3×5 slot igra s 20 linija, a teoretska isplata (RTP) je 96.02% uz srednju volatilnost. Sve je podešeno taman za igrače koji se žele zabavljati i opušteno igrati. Osim Multipliera koji mogu znatno povećati dobitke, tu su još i Bonus Game, Substitution Symbols, plus još neke stvari koje nećemo otkriti već ćemo vas pustiti da sami uživate u igri. Samo ćemo reći da je maksimalni dobitak na ovom slotu €200,000 i to govori da ovo nije samo obični slot za slobodno vrijeme, već slot koji vam može promijeniti život nabolje. Jackpot u ovom slotu je stvarno nevjerojatan, isplati se igrati baš ovaj slot kad odvojite vrijeme za igru.

Gdje igrati Double Bubble?

S obzirom da je igru proizveo Gamesys koji ne spada u veliku četvorku online kockanja, manji je broj online casina koji imaju ovu igru, pa igrač treba tražiti. Preporučamo, naravno, dva već spomenuta casina, Virgin games i Jackpotjoy koji ne samo da su pouzdani nego vam daju i free spinove koje možete iskoristiti baš na Double Bubble slotu. Tu su i ostali bonusi i promocije koje će vam također povećati šansu da osvojite jackpot na ovoj odličnoj slot igri. Što više besplatnog novca i free spinova, tim bolje.

Ne preporučamo da sami tražite casina koji imaju Double Bubble, jer ne znate na kakav ćete casino naletiti, bolje je koristiti ova dva koja smo spomenuli jer su provjereni. Dakle, pripremite novac za depozit, učlanite se u jedan ili oba casina, i zaigrajte Double Bubble sa svojih 60 free spinova. Ne sumnjamo da ćete nastaviti igrati i dalje, jer igra je vrlo zarazna, a uvijek postoji šansa za veliki dobitak.

Legalnost online kockanja u Americi

Ove godine su Sjedinjene američke države na velika vrata omogućile sportsko klađenje preko interneta nakon dugotrajne zabrane, a online kockanje u casinima je i dalje sporno jer UIGEA zakon općenito brani financijske transakcije prema operaterima koji se bave kockom. Ipak, jako puno američkih građana i dalje kocka i kladi se preko interneta, a nalaze razne načine da uplate i isplate novac, što je i najveći problem s kojim se igrači susreću. Osim motiviranog igrača potrebno je imati i operatera koji prihvaća američke građane kao članove, a popis takvih ćete naći ako potražite npr. best online casinos for the USA ili sličnu pretragu. Ima ih jako puno, jer je zakon nedorečen, a ljudima se ne može braniti da ulože svoj novac tamo gdje žele.

Ta online casina nisu na američkom tlu i služe se raznim trikovima da bi omogućili državljanima Amerike da uplate i isplate novac, čak idu toliko daleko da primaju i gotovinu poslanu poštom, a neki se služe dostavnim službama. Proces uplate i isplate je dugotrajan, spor i skup, ali to ne sprečava Amerikance da svejedno kockaju, pogotovo zato što za samog igrača kazne nema, sva odgovornost je na operateru.

S obzirom da je SAD federalna država, različite države imaju svoje zasebne zakone. Tako je online kockanje dozvoljeno u Delawareu, New Jerseyu, Nevadi i Pennsylvaniji. Iste države dozvoljavaju i online klađenje, a to dozvoljavaju još i West Virginia, Mississippi, Montana i Oregon. To su sve uglavnom manje važne države, nema nijedne velike i bitne države koja je legalizirala online kocku i klađenje. Zato su u ovoj industriji uglavnom sve oči uprte u ono što radi New Jersey, kao jedina “bitna” država koja se bori protiv sistema. Tu je još i Nevada, ali za njih se zbog Las Vegasa i očekuje da promoviraju kockanje i klađenje. Connecticut i New York će, izgleda, krenuti istim putem i legalizirati online klađenje.

Ranije ove godine, 14.5.2018., Vrhovni sud je preokrenuo federalnu odluku iz 1992. koja je za sve države zabranila klađenje općenito, i koja je dovela do situacije da Amerikanci godišnje uplate oko 150 milijardi dolara na ilegalne oklade. Zabrana je navodno branila integritet sporta, ali je taj zakon sada proglašen neustavnim, što svakoj državi daje za pravo da se sama očituje želi li legalizirati klađenje ili ne.

Dakle, čini se da se američko tržište otvara prema sportskom klađenju, što će svima u industriji donijeti velike zarade, kao i državama, zbog oporezivanja tvrtki. Ogroman novac se vrti na klađenju i sad kad je ilegalno, a taj iznos će se povećati čim legalizacija uzme maha. Uvijek je dobro da online kockanje i online klađenje budu regulirani, jer na američkom primjeru možemo vidjeti da zabrana ne može spriječiti ljude da kockaju, a osim toga zabrana onemogućava državu da se bavi stvarnim problemima koji dolaze iz kocke, a tu u prvom redu mislimo na ovisnost o kocki i, možda još važnije, na razne prijevare kojima se mogu služiti operateri. Na primjer, u sadašnjem stanju stvari, igrač se nema kome obratiti ako mu online casino ne isplati dobitak (jer se radi o ilegalnoj aktivnosti), što se na reguliranom tržištu ne može dogoditi. Regulacija štiti interese i igrača i države, a tu je i ogromna količina robne razmjene koja se procjenjuje da će narasti na oko 500 milijardi dolara kad kocka bude regulirana, što državi svakako treba, a potiče i lokalno zapošljavanje. Sada nema online casina u Americi, a pogotovo ne casina koji bi se iz Amerike proširili na druga tržišta i tako sudjelovali u jednoj od najbogatijih industrija na svijetu.

Najbolji NetEnt slotovi

Ako pitate 100 igrača slotova koji im je najdraži proizvođač slotova, vjerojatno će više od polovice odgovoriti NetEnt. Švedska kompanija konstantno podiže standarde grafike, zvuka i igrivosti, i definitivno su broj jedan među slot developerima. U ovom članku ćemo pokušati odabrati četiri najbolja NetEnt slota, a te slotove kao i casina gdje se mogu igrati možete naći na Igra.hr i na sajtovima kao što je CasinosBelgië.be koji se brinu da za vas pronađu najpouzdanija online casina u kojima možete sigurno igrati. Krenimo s odbrojavanjem najboljih NetEnt slotova.

4 Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk je jedan od najboljih slotova koje je NetEnt proizveo, mnogi će reći i najbolji, a radi se o slotu koji je promijenio puno toga u industriji. Po prvi put se spojila slot igra sa kvalitetom produkcije koja bi zaslužila i dugometražni crtić, i igra je izrazito popularna među svim igračima koji se žele nakratko vratiti u djetinjstvo i igrati se sa likovima iz bajke. Svima se sviđa Jack and the Beanstalk, radi se o igri koja je idealno pogodila što igrači žele. Zaigrajte Jack and the Beanstalk na Igra.hr

3 Blood Suckers

Blood Suckers možda ni po čemu nije posebna igra, takvih ima koliko hoćete, ali su opet svi detalji tako dobro posloženi da je ovo jedan od najpopularnijih NetEntovih naslova. Teoretska isplata (RTP) je 98.00%, što znači da s ovim slotom ne gubite novac, a i ima zanimljivu bonus igru. Rekreativni igrači obožavaju ovaj slot. Zaigrajte Blood Suckers na Igra.hr

2 Gonzo’s Quest

Legendarni Gonzo’s Quest je i dalje jedna od najboljih slot igara, a vrlo vjerojatno i najbolji NetEntov naslov. Igra ima odličnu grafiku i zvuk, jednostavno se igra, a za uzbuđenje je odgovorna funkcija Avalanche. Kad ostvarite dobitak u nekom spinu, simboli koji sačinjavaju dobitak će nestati, i s vrha ekrana će pasti novi blokovi. Svaki put kad se to dogodi, povećava se množitelj, i može doći čak do 5x. S obzirom da se prosječno dobitak ostvaruje u 41% spinova, to je dosta često. Tu je također i free spins igra sa 10 spinova. Teoretska isplata (RTP) je 96.00%. Zaigrajte Gonzo’s Quest na Igra.hr

1 Starburst

Na većini online kockarnica ćete vidjeti da upravo za Starburst daju free spinove prilikom učlanjenja, a razlog je taj što je ovo jedan od najpopularnijih slotova svih vremena. Popularnost ovoj igri s vremenom ne slabi, i svaki dan ovaj slot igraju tisuće i tisuće igrača. Staburst nema puno funkcija, ovo je jednostavan i učinkovit slot koji se lako igra. Wild simbol se pojavljuje na reelovima 2, 3 i 4, a tu su još i re-spinovi (maksimalno 3) i linije koje plaćaju i slijeva nadesno i sdesna nalijevo. Vrlo jednostavan slot, ali tako zarazan. Zaigrajte Starburst na Igra.hr

Na Igra.hr zaigrajte preko 100 NetEnt slotova besplatno, a više o samom NetEntu možete doznati na NetEnt web stranici.

Što je RTP i zašto je važan za slotove

Što je RTP i zašto je važan za slotove? RTP je akronim za “return to player”, odnosno koliki postotak svih zaprimljenih uloga slot igra vraća igraču. Izražava se u postotku. Ako je RTP, na primjer, 98%, to znači da tijekom neizmjerno duge seanse igranja s istim ulogom na svaki spin možemo očekivati da će igrač dobiti nazad 98% svega što je uložio, odnosno da će casino zadržati 2%. Ne postoje slotovi s većim RTP-om od 100%, naravno, postoje samo oni koji su dosta blizu tom broju i RTP im je iznad 98% ili čak ponekad i 99%.

Kako naći takve slotove? Od tisuća i tisuća slotova koji su na raspolaganju  – a RTP nije uvijek javno objavljen – teško je pronaći slotove koji ne uzimaju puno novca od igrača. Ali zato postoje stranice na kojima možete pronaći članke gdje je već istraživanje objavljeno za vas, naći ćete ih uglavnom na engleskom jeziku pod nazivom best paying slots ili best slots to play ili neku varijantu tih ključnih riječi. Kliknite link i odmah pogledajte koji su najbolji slotovi.

Važno je uvijek pogledati RTP za slot koji igrate. Nekad je vidljiv u samoj igri, nekad na web stranici proizvođača, a najčešće na stranicama koje se bave slotovima, kao što je Igra.hr. Bitno je znati RTP samo iz razloga da ne biste igrali slot koji ima vrlo mali RTP, ili ako već ima mali RTP, da ste toga svjesni i da igrate za zabavu.

Nije RTP jedino mjerilo kvalitete slota, jer se u RTP-u samo vidi općenito koliko je “pošten” slot, ali RTP koji se prikazuje je broj koji označava isplaćeni postotak uloga u vrlo velikom broju ponavljanja. Ono što igrača zanima je kako se slot igra ponaša tijekom normalne ljudske igre, a RTP taj podatak ne daje. Zato se igrači okreću ostalim mjerilima kao što su hit frequency odnosno vjerojatnost dobitka na svakom spinu, i varijacija. Varijacija može biti mala, što znači da slot igra često isplaćuje dobitke, ili može biti velika, što znači da slot igra rjeđe isplaćuje dobitke.

Nepisano pravilo je da slotovi s niskom varijacijom uglavnom neće pružiti igraču neki veliki dobitak, nego puno malih dobitaka, i slot igra će imati osjećaj kao da konstantno igrate a niste u velikom plusu ni u velikom minusu. To je igra koju preferiraju neiskusniji i opušteniji igrači kojima je samo do toga da malo uživaju u slotu. S druge strane, slotove s visokom varijacijom biraju igrači koji znaju da se slot treba “uloviti” u onom periodu kad odluči isplatiti taj svoj veliki dobitak ili čak i jackpot. Slotovi s visokom varijacijom imaju tendenciju da igraču ne nude nikakav dobitak jako puno spinova zaredom pa je potrebno imati značajnu banku u odnosu na vaš ulog, jer je moguće da ćete se načekati. Ali, kad dobitak dođe, uglavnom će biti poprilično velik i nadoknadit će sve te gubitne spinove.

Varijaciju će iskusniji igrači lako procijeniti tako da pogledaju pay table odnosno listu svih mogućih dobitnih kombinacija u slot igri, i iskusno oko će odmah vidjeti jesu li dobici takvi da samo nadoknađuju gubitne spinove (što bi bila niska varijacija) ili su značajniji, što znači da će se rjeđe događati u igri i da je varijacija visoka. U principu, ne želite igrati slot igru koja nema bar neku kombinaciju koja vas može iznenaditi velikim dobitkom.

Dakle, za pravilnu procjenu slot igre potrebno je pogledati RTP i varijaciju, i prema tome odabrati kakvu igru želimo igrati. Većinu slotova koji uopće postoje možete naći na Igra.hr i tu ih zaigrati besplatno, a zatim zaigrati za pravi novac u našim preporučenim online casinima. Od slotova koji se spominju na članku na Gambipedia.com, kod nas možete zaigrati Couch Potato, Hot Ink i Retro Reels, uz mnoge druge.

Online casina s najmanjim minimalnim depozitom

Nakon što smo pokrili nekoliko važnih aspekata za online casina, danas ćemo se pozabaviti s online casinima koji imaju najmanji minimalni depozit i prema tome možete sudjelovati u igri s vrlo malim rizikom, tek toliko da se malo zabavite i vidite sviđa li vam se kockanje online. Pregled takvih casina možete vidjeti na https://casinoki.com/ i tu se uglavnom radi o casinima gdje je minimalni depozit 1 dolar ili 1 euro, a depozit možete učiniti preko Visa ili Mastercard kreditnih ili debitnih kartica te preko online novčanika kao što su Neteller ili Skrill. Možete uplatiti i vrlo popularnim Paysafecard bonovima koje možete kupiti na kioscima Tiska.

Na web stranicama koje smo spomenuli ćete vrlo lako pronaći najbolji casino s minimalnim depozitom za sebe, jer su casina razrađena po metodi uplate, po limitu, po igrama koje se tamo nalaze (npr. Betsoft, NetEnt, Microgaming itd.), a i po tome možete li se učlaniti iz Hrvatske ili ne. Bez sumnje, pronaći ćete casino s minimalnim depozitom koji će vam odgovarati.

Zašto uopće igrati s minimalnim depozitom? Razlog je očit, zato jer ima igrača koji ne žele ulagati preveliku sumu novca i žele samo malo osjetiti igru i vidjeti koji je casino dobar za njih, a koji im ne odgovara. Također, nemaju svi igrači veliku platežnu moć, neki samo žele napraviti depozit od desetak eura i oprobati svoju sreću, dati si šansu da osvoje veliki dobitak na slotovima ili na stolnim igrama. Neki igrači vole igrati za vrlo male uloge zato što obožavaju igrati casino igre, ali ne žele riskirati puno novca, pa im igranje za male uloge dođe kao svojevrsna terapija odnosno zabava koja ih ne može odvesti u veliki minus.

Posebno su popularni slotovi koje nazivamo penny slotovi, to su oni video slotovi koji se mogu igrati za $0.01 odnosno jedan penny po spinu. Igrači igraju penny slotove prvotno zato jer uživaju u dugotrajnom igranju slotova, a i zato što i te kako postoje penny slotovi u kojima se može ostvariti veliki dobitak (uglavnom u obliku jackpota) koji se može ostvariti već tim ulozima od $0.01 po spinu. U slučaju da stvarno igrate za $0.01, to će značiti da igrate samo jednu liniju (od npr. mogućih 20 ili 25) i da će prema tome varijacija biti vrlo velika. To znači da ćete maksimalno povećati razmake između dobitaka (dobivat ćete vrlo rijetko), ali imate šansu za velikim dobitkom.

Neki od najpopularnijih penny slotova su Creature from the Black Lagoon, Captain America: The First Avenger, Golden Princess, Age of Discovery, i slično. Penny slotova je stvarno puno, i najbolje je da sami pronađete igru koja vam odgovara iz popisa slotova koje možete igrati besplatno tu kod nas na Igra.hr.

U idealnom slučaju, igrat ćete penny slot u kojem ćete imati razmjerno normalnu šansu za dobitak već sa uplatom od $0.01 po spinu, i bilo bi dobro da je to penny slot koji je sposoban za velike dobitke sa samo jednim spinom, npr. da zaradite petstotinjak dolara sa jednim spinom, a najbolje od svega je ako taj penny slot također omogućava osvajanje progressive jackpota već s ulogom od $0.01 po spinu, i da iznos jackpota nije proporcionalan ulogu nego se dobiva u potpunosti čak i s ulogom od $0.01.

Sretno u igri za male uloge!

Kako igrati slotove s bonusom bez depozita

San snova svakog igrača slotova je dobiti besplatan novac za igru, imati sreće tijekom igre, i zaraditi novac bez da se mora uložiti svoj novac! To je moguće uz casino bonuse bez depozita koje ćete naći pod imenom No Deposit Slots Bonus. Kliknite taj link koji vodi na BigCasinoBonuses.co.uk i pregledajte cijelu tu stranicu na kojoj su ne samo izlistani svi bonusi bez depozita, nego je i potanko opisano kako preuzeti koji bonus.

Dvije su vrste bonusa za koje nije potrebno napraviti depozit. Prva vrsta je besplatan novac kojeg dobijete odmah prilikom učlanjenja. Ono što je jedinstveno u ovom slučaju je to što ne morate napraviti depozit, nego se samo učlanite i na vašem računu će se naći taj novac koji vam casino nudi u svojoj ponudi. Ako ste uspješni u svojoj igri i na kraju zaradite novac od tog besplatnog poklona, tek tada ćete trebati ili napraviti neki depozit ili obrnuti taj zarađeni novac nekoliko puta prije nego što ga možete podignuti.

Druga vrsta bonusa su besplatni spinovi, a tu ćete dobiti između 5 i 50 free spinova, uglavnom za neku konkretnu igru, najčešće Starburst jer je ta slot igra izuzetno popularna. S obzirom da se spinovi brzo troše, vaša igra će završiti poprilično brzo, i dobitak će ovisiti o tome koliko imate sreće u tom svom ograničenom broju free spinova. Ako imate sreće pa ste zaradili nešto novca, dalje ćete ga trebati obrnuti prije podizanja, ali to neće biti teško.

Ključ svega je imati informaciju o tome gdje su dobri bonusi, jer bonuse bez depozita i free spinove za koje ne treba raditi depozit nije uopće lako naći. Zato posjetite BigCasinoBonuses.co.uk jer tamo se nalaze vrlo kvalitetne informacije o bonusima koje možete preuzeti.

S obzirom da ćete baratati s toliko raznih bonusa, možete vrlo brzo napredovati casino po casino, računajući da ćete na većini casina izgubiti taj početni poklonjeni ulog, ali na nekima ćete svoju besplatnu igru završiti u plusu. Od tih casina u kojima završite u plusu, na većini ćete uspjeti obrnuti tu zaradu dovoljno puta da zaslužite podizanje novca, i tek na tom casinu ćete napraviti ozbiljnije korake što se tiče prebacivanja novca. Na svima ostalima se radi tek o registraciji, koja je besplatna.

Zapravo, uopće nema smisla igrati casino igre a ne uzeti besplatne bonuse bez depozita, jer to je potpuno besplatan novac, a možda vam se baš posreći i dobijete jako veliki dobitak s tim poklonjenim novcem. Kao besplatna srećka u lutriji, to što je besplatna ne znači da nećete dobiti jackpot. Ove besplatne bonuse neće uzimati jedino oni igrači kojima nije do zarade od nekoliko desetaka eura, i koji se bave puno većim ulozima i puno većim bonusima.

Ali, u oba slučaja, bilo da ste veliki igrač ili igrač za manje uloge, bonusi su od neprocjenjive pomoći za kvalitetnu igru. Vrlo je teško pobijediti casino bez toga da pojačate svoj kapital dobivanjem bonusa. Zato odaberite pravi bonus za sebe, i igrajte lakše, igrajte s poklonjenim novcem.