Trebaju li se kockari kladiti na sport?

Sportsko klađenje je kocka ali također i igra vještine i poznavanja sporta, tako da se velik broj ljudi koji igraju igre na sreću odlučuju za sportsko klađenje jer tu sposobnost igrača ima ulogu u ishodu. Igrači se mogu informirati o utakmicama i kladionicama na portalima kao što je sportskokladenje 24, gdje na jednom mjestu možete naći sve što je potrebno.

Koje su sličnosti i razlike kockanja i klađenja, i zašto su to dva različita svijeta koji se rijetko isprepliću? Kao prvo, kockari uživaju u provociranju sreće i upravo im odgovara baš ta nasumičnost ishoda i to što na njega realno ne mogu utjecati. S druge strane, kladitelji često imaju osjećaj kao da je neki ishod siguran i zapravo ne vjeruju u sreću. Vjeruju jedino u nesreću, kad se njihov željeni ishod ne dogodi.

Moguće je spojiti ova dva svijeta i kao kockar imati vrlo dobru podlogu što se tiče zakona vjerojatnosti i općenitog shvaćanja sreće, a na to nadodati nešto znanja o sportu i o klađenju i uspješno se kladiti. Klađenje se svodi na to hoćete li prihvatiti koeficijent na neku okladu ili ne, a kockar bi mogao bolje znati je li koeficijent dovoljno dobar od prosječnog kladitelja koji “siluje” ishode i igra na ono što želi bez da ga je briga za koeficijent. Klađenje je igra matematike, statistike i vjerojatnosti, makar će kladionice učiniti sve da vas uvjere da je to samo klađenje na sport.

Kockar može imati pogled na klađenje koji je neopterećen samim sportom odnosno uživanjem u gledanju nogometa, i zato može vidjeti samo koeficijente, vjerojatnosti, i statističke pokazatelje koji kažu npr. da 30% utakmica završava neriješenim rezultatom, na što većina kladitelja ne obraća pažnju.

Naravno, i dugogodišnjim kladiteljima je teško predvidjeti ishod makar i jedne jedine utakmice s velikom sigurnošću pa to ne može biti lako ni nekome tko se tek počinje kladiti, ali ono što želimo reći je da nema zapreka da se netko tko kocka prebaci na “kockanje” na sportske događaje. Koeficijenti su dobri, profitna margina kladionice je razumna, i ima sasvim dovoljno sportova i sportskih događaja da se kontinuirano kladimo svaki dan. Dok je teoretski povrat na slotovima uglavnom oko 95%, na kladionicama kao što je Bet365 se teoretski povrat kreće od 92% do 95%, ovisno o tipu oklade.

Gdje početi ako ne znate puno o nogometu? Prvi i najvažniji korak bi bio da shvatite da su u nogometu stvarno moguća sva tri ishoda u skoro svakoj utakmici, što dosta igrača ignorira i isključivo igra na favorite, i tako ćete vidjeti da je tu stvarno puno različitih oklada s odličnim koeficijentima koje se mogu uzeti. Drugi korak bi bio specijalizirati se za jednu ligu (ili neki drugi sport osim nogometa) i pokušati naći vrijednost u okladi na jednog od suparnika. I nakon toga samo nastaviti s takvom igrom, koja bi dugoročno trebala donijeti profit ako su procjene bile točne. Za informacije o nogometu možete koristiti portale kao što su Goal.com ili Whoscored.com, a u tenis krenite sa Tennis.com.

Klađenje može oduzeti puno vremena, ali isplati se ako dobivate! Na svakome je da procijeni isplati li mu se trošiti vrijeme na analiziranje sportskih događaja, odnosno može li dovoljno dobro zaraditi od tog rada. Ako ne, bolje je ne kladiti se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *